Voeten ter aarde bestellen – hart op benen

On 14 September 2013 by Carolien Geurtsen

voeten ter aarde

 

Een afspraak met Maatschappelijk Werk, gezeteld in een verzorgingstehuis alhier.
Als ik aan kom rijden zie ik tegelijk de opgebroken weg met rood-witte linten en een begrafenisauto voor de deur staan.
Even denk ik, die zal normaliter wel aan de achterkant van het gebouw staan. Het lijkt me policy want confronterend om, zo naar wat ik inschat, relatief vaak een ‘lijkenwagen’voor de deur te hebben. Verderop zitten een paar werklui te schaften.
Terwijl ik zit te wachten op mijn niet doorgegeven afspraak snelt de ene naar de ander in het wit gejaste verzorgend personeel haastig toe, om dan tot plotselinge stilstand te komen en zich bij bewoners al of niet in rolstoel te voegen. Af en toe openen de rijen zich en schuifelt er een rollator dwars door het zich verzamelende groepje heen, op weg naar buiten. Bij aarzeling roept de receptioniste dat dat gerust mag. Alhoewel dit mijn initiële twijfel voedt is dit mogelijk  toch de gewone gang van zaken.  Het is wel zoals ik het zou doen als ik het voor het zeggen had.
Ik hoor iemand die ook aan is komen rennen en gezien heeft dat ze niet te laat is, over de telefoon haar collega inlichten: Schrik niet, ja, heel onverwachts, ja je hebt nog tijd genoeg, kom maar gauw…

 2 Responses to “Voeten ter aarde bestellen – hart op benen”

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • May 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: