Vrolijk Kerstfeest Gemeente Houten – ik zoek alleen even een liedje

On 19 December 2013 by Carolien Geurtsen

Sam Baker Broken Fingers – i cannot wake up from a dream when a dream is real

Opmerkelijk hoe ik gisteravond door mijn lievelingsserie ‘Once Upon a Time’ en het sluiten van het Glazen Huis heen geslapen heb, niets voor mij.
En in tegenstelling tot vorige jaren de radio uit heb, het tumult en de vrolijkheid feitelijk niet verdraag.
Vanmorgen even op de laptop één liedje geluisterd op het podium in Leeuwarden, net voor de aanvang van 6 dagen Serious Request, maar toen was het klaar.
Het maakt me verdrietig als ik dat opschrijf en ik ga zo een liedje zoeken to go back to my wits. 

Daarnet heb ik er weer eens een email uitgeperst aan de betreffende instanties nadat ik me gisteren weer realiseerde wat er allemaal op het spel staat, en er vanmorgen een sms van Vodafoon was over de aanstaande blokkade van mijn telefoontoestel. En nee, ik heb nog steeds niets gehoord. Verstek laten gaan en in gebreke blijven hebben een diepere betekenis voor mij gekregen de afgelopen maanden.

Vrolijk Kerstfeest Gemeente Houten!

Zometeen kijken hoe het met mijn vader is en dan naar de tandarts.
Ik weet dat ik mijn blessings heb en ik ga ze zo ook weer counten.
maar nu even niet
nu gewoon even mijn op hol geslagen roffelende hartslagen tellen ivm wel/niet pilletje
#nokidding

En omdat er schoonheid kan komen uit ergs, en omdat er veel ergere verhalen zijn dan het mijne nog een keer Sam Baker met Broken Fingers.
Dan maar efkes een potje janken, en daarna de wereld weer tegemoet.

Baker heeft een opvallende zangstem, als gevolg van zijn doofheid. In 1986 overleefde hij ternauwernood een bomaanslag die het Lichtend Pad pleegde op de trein waarin hij op weg was naar Machu Picchu (Peru). Drie Duitsers (vader, moeder en zoon) waarmee hij de coupé deelde kwamen om. Baker raakte zwaar gewond: een doorboorde dijbeenslagader, een verbrijzelde linkerhand (die hem dwong linkshandig gitaar te leren spelen; in zijn linkerhand kan hij nog wel een plectrum vasthouden) en gescheurde trommelvliezen. In verschillende van zijn liedjes verhaalt hij over deze aanslag, bijvoorbeeld in Steel op Mercy en in Broken Fingers op Pretty World”.

Credits Vrije Geluiden: Sam Baker Broken Fingers: Geupload op 17 nov 2009

Sam Baker was te gast: 20/09/09

 2 Responses to “Vrolijk Kerstfeest Gemeente Houten – ik zoek alleen even een liedje”

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: