Waarom ik Facebook nog niet opgeef – sorus en lol niche #blogpraat

On 8 October 2013 by Carolien Geurtsen

The Nice Thing of clearing old boxes with photographs.  * holidays in Antalya mountains #yayla — bij Turkey Antalya.

Gisteravond was het blogpraat en ging het over of je een ‘niche’ hebt, een specialisatie waarover je blogt. Ik schreef gister morgen onder mijn blog:


Als ik genoeg energie heb dan blog ik dagelijks en over het algemeen geeft dat me genoeg energie om dagelijks te bloggen.
 Waarom ik over mijn eigen sorus en lol schrijf? Omdat dat mij helpt om het een te relativeren en het ander dubbel te ervaren en omdat het anderen lijkt te helpen zich beter te kunnen verhouden met de situatie waarin zíj zitten. 

en volgens mij is er bijna altijd eerst een foto, en brei ik daar wat omheen…

Gisteren was ik op zoek naar een kaart bij een kraam cadeautje voor mijn vroeger maatschappelijk werkster en vond ik bovenstaande foto terug. Omdat ik inmiddels geleerd heb dat het echt helpt mezelf in goeie doen en gelukkig zijn tegen te komen op de gang, een advies wat ik twee jaar geleden van een vriendin kreeg toen ik rock bottom zat, heb ik mezelf apart gelegd om me te spiegelen wie ik óók ben. En ja, hopla, ook geupload naar Facebook. Het is op het balkon van het huis op het stukje land wat ook ooit van mij was, bij mijn ex-schoonouders waar ik nog graag op vakantie ging en ga. De likes van herkenning van mensen die mij toen kenden schoten binnen, feel-good momentjes van verbinding met waar zij op dit moment ook zijn op de wereld. Maar ook van mijn Petekind, half Turks, in verweggistan op haar wereldreis. Toen begonnen de reacties van wat dichterbij binnen te druppelen, nou ja, Hongarije… Op Facebook is alles betrekkelijk dichtbij.

“Wanneer was dit?
[15 uur geleden]  ·

“Mooie plek om een boekje te lezen”
[15 uur geleden] ·

12 jaar geleden op vakantie bij mijn toen ook al ex-schoonouders In de bergen bij Antalya Kim
[13 uur geleden]

Laatst zei iemand dat hij mijn tattoo niet bij mij vond passen. Zou ik dan echt mijn wilde haren verloren hebben? İk geloof er niks van.
Alleen zeer uitgeblust door wat debiele bureaucratische en gezondelijke tegenslag…
[13 uur geleden] ·

en ja Zalige plek om een boek te lezen Hendrik-Jan en daar heb ik ook meermaals op het dakterras geslapen onder een knetterende sterrenhemel. De plek waar ik blij was dat af en toe de electriciteit uitviel, om dezelfde reden. De plek waar ik mijn eerste zonsverduistering zag en de vijgen in de tuin groeien.
[13 uur geleden] ·

“Hé stuk luister, als die veren (die pluimen) nog niet tot je elle bogen gezakt zijn is er niets aan de hand. En verder, de kracht van het voornemen . Iets ruigs, iets liefdevols, iets wat je energie geeft, eigenlijk wat ik je via facebook constant zien doen. En de geur van een vijgenboom is orgastisch. Wanneer pak je het vliegtuig (kost echt haast niks en anders kopen we een ticket voor je) en kom je een paar dagen naar Hongarije? Dat land waar je jezelf nooit had verwacht. (ik weet het. Is projectie.) Kus. Aha, mooi, kus van ons roept Leonie. Helemaal eens. Is dus een serieuze reactie.”
[13 uur geleden] ·

Ach lieve schat en schatten, wat een knoert van een heerlijke reactie Lijkt me heerlijk om binnensnel jullie kant op te komen, details in overleg via backoffice, en ik lach naar de dag dat de veren tot mijn elkebogen gezakt zijn als ik dat nog mag meemaken.
* İk bedacht net na t schrijven en voor ik je las over ditzelfde onderwerp, je kunt de vrouw misschien uit de heks halen maar de heks niet uit de vrouw, …of zoiets Lieve skatten zijn jullie…to be continued
[13 uur geleden] ·

“wat een prachtige foto Cara!”
[13 uur geleden] ·

Dank je wel Heleen en ja dat vind ik ook, en in het kader van omring je met schoonheid en bemoediging, ook in mindere tijden, gaat ie de gang op, samen met wat andere opstekers… this is me, ten voeten uit… mijn levenslust in topvorm
[12 uur geleden] ·

“Oh .. die wil ik wel eens zien #instawalk030”
[12 uur geleden] ·

zo te voelen komt dat voor elkaar Kees
[12 uur geleden] ·

“Ziet eruit als een heerlijke plek. Carpe Diem past bij jou!”
[12 uur geleden] ·

vind ik ook Kim, en vandaag en afgelopen dagen weer stukje van depressie en wanhoop ambtelijke molens eruit kunnen werken
[12 uur geleden] ·

“Ach nee, soms lijkt t niet op te kunnen bij jou Keep up the good spirits!!”
[12 uur geleden] ·

Op Facebook is alles betrekkelijk dichtbij. En het is als micro-bloggen.
Daarom dus.Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • June 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: