Walk 4 the Salish Sea – start @ Mile Zero = Canada deel 10

On 15 July 2017 by Carolien Geurtsen

Mile Zero - Walk of the Salish Sea

25 mei 2017. Wát een dag. Stipt om 8 uur was ik (met een heleboel andere mensen) op Mile Zero (het begin van de 8000 km lange Trans Canada Highway) de start van the Walk 4 the Salish Sea. Gisteren ben ik wezen checken of ik het makkelijk kon vinden vanaf Lonsdale Place, deels met de bus en deels lopend. Toch vanmorgen vroeg een flink stuk eerder uitgestapt dan nodig of een verkeerde bus, daar wil ik af wezen.

Meer opnames van start en voortgang Walk 4 the Salish Sea:

Feitelijk heb ik nog weinig woorden die de energetische lading van deze dag dekken. Vandaar veel beeld over vandaag.

Onder de indruk ben ik, van de bevlogenheid en de betrokkenheid van alle organisatoren, sprekers en deelnemers. Onder de indruk van de passie en ook de woede soms, de gemotiveerdheid en het doorzettingsvermogen. Velen die aan de start beginnen met lopen, zullen dat 4 dagen, 75 kilometer (of mile, dat moet ik nakijken) vol gaan houden. Anderen zullen net als ik een deel of dagdelen meelopen. Zelf hou ik het de eerste dag drie uur vol en mag dan van mezelf, als mijn voeten echt heel erg pijn doen, in een van de elektrische volgautootjes stappen die precies voor dat doel meerijden. Want alle leeftijden lopen mee met de tocht van ‘waterprotectors’, water-beschermers. Jong en oud is vertegenwoordigd, soms heel jong en soms flink wat ouder dan ik, dus 60 en 70++. Het zullen vier warme zo niet hete dagen worden waarin regelmatig jong of oud een stukje meerijden om even bij te komen.

Walk 4 the Salish Sea

The world is in ecological and social crisis. Now is the time to walk the talk on climate change, Indigenous rights and local democracy – before it’s too late.
We’re calling on defenders of this coast, its people, and the climate and our local democracy to join us on the Walk 4 the Salish Sea! – a four day march against Tar Sands, Kinder Morgan and all fossil fuel expansion in the absence of social licence, Indigenous consent, and ecological balance.


The Walk 4 the Salish Sea is a four day March from Victoria to the Kinder Morgan Terminal in Burnaby, culminating in a rally, festival, and mass civil disobedience training at the gates of Kinder Morgan itself. Accommodations and communal dinners will be provided for registered participants. Walkers are also welcome to join during the day for any or portion of the journey.

Smudge Capitalism - Walk 4 the Salish Sea
Vier dagen zou Naomi de wandelaars smudgen met Salie en vier dagen zouden de drummers ons en de liederen en slogans begeleiden.

Drummers Walk 4 the Salish Sea

Vanavond verzamelden we moe maar tevreden i n hetTsawout First Nations Gathering Strength gymnasium voor een fantastische Potluck maaltijd en fundraiser met veel gemotiveerde en motiverende sprekers. Straks zullen de walkers die morgenochtend op de ferry naar Vancouver stappen hier vlakbij gaan kamperen op Island View. Ikzelf ga terug naar Victoria en krijg een lift van twee fancy young ladies in een sportwagen die speciaal voor de potluck en de sprekers zijn gekomen én om de wandelaars te ondersteunen. Superblij en moe word ik voor mijn Lonsdale deur afgezet.

Dolgraag zou ik er de laatste dag in Vancouver bij zijn en weer een (halve) dag meelopen en de eindmanifestatie meemaken vlak bij Kinder-Morgan. Een hele onderneming waarvan ik niet zeker weet of ik er genoeg stamina voor heb, waar ik nog twee nachtjes over kan slapen. Ondertussen ook nog/weer verhuizen naar mijn volgende couchsrufing adres, knopen doorhakken over en vervoer naar Standing Rock regelen, en morgen de eerste screening van More than a Pipeline bij AJ thuis. Hij blijft vannacht hier kamperen, kan de tent delen met de Italiaanse cameraman die meeloopt.

PotluckLeuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: