Wanneer zeg jij Hallo op straat? Omroep Houten punt NL

On 1 October 2013 by Carolien Geurtsen
hallo op straat3

Your husband just called: you can buy whatever you like

Soms wil ik meer weten over mijn gradatie van eigen-aardigheid.

Mij kost het, als ik op oogcontact-afstand iemand passeer op straat, meer energie om géén hallo of goedemorgen te zeggen, of om weg te kijken, terwijl me dit andersom wel regelmatig overkomt. Het meest verbazingwekkend vind ik als iemand me wel recht aankijkt, maar mij ogenschijnlijk niet ziet of hoort… Alsof ik er niet ben.
Toen dat onderweg naar een overleg voor een filmpje voor Burendag 2013 weer eens een keer gebeurde, riep ik in dat gesprek: dáár zou ik nou wel eens een filmpje over willen maken: Wanneer zeg jij eigenlijk hallo op straat?  Als je dat al doet?
Is er een leeftijds of generatie verschil dingetje wat meespeelt, heeft het met steeds of dorps te maken, met hoe je in je vel zit (tijdens mijn burn-out ging ik mensen letterlijk uit de weg op straat, om ontmoetingen te vermijden, veel te veel prikkels).
Kortom, een leuk idee dus zo gezegd zo gedaan. Veel leuke reacties en gesprekken, sommigen wilden wel iets zeggen, maar niet in beeld, anderen hadden geen tijd. Allemaal prima. het was leuk om te doen.

PS: In het kader van mijn Spelend Beter Worden, heb ik een projectje bedacht: Leer mij Houten kennen.
Ik woon hier nu bijna 2 jaar waarvan ik het eerste jaar weinig ontmoetingen heb gehad, simpelweg omdat ik nieuwe contacten niet aankon. Toen ik bij Omroep Houten (punt nl) las over het fenomeen Buurt Reporters, viel er een ouderwets kwartje. Laagdrempelig de straat op, contact leggen én spelen met film.  Hierboven het derde deel van deze reeks.
Technisch gezien, met geluidschommelingen en trilbeeld toestanden, mankeert er nog van alles aan, maar dat zie ik zelf als onderdeel van mijn Spelend Leren. Mijn perfectionist heb ik een straatje om gestuurd.2 Responses to “Wanneer zeg jij Hallo op straat? Omroep Houten punt NL”

 • in mijn oude woonplaats zei niemand elkaar gedag ook al kenden zij elkaar. ook niet de buren. in mijn nieuwe woonplaats is men veel opener en vriendelijker. mijn blogpost ging over iemand kennen maar ronduit vijandig doen in nonverbale communicatie.

  • Carolien Geurtsen

   bizarre en onthullende body language. Akelig. De non-verbale bodylanguage is subtieler in degavllen waar ik het over heb en laat veel over aan de interpretatie/projectie van moi – relativeerbaar tot: hmm, blijkbaar besta ik niet voor jou totdat ik ons laat botsen 😉

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: