Wat als alles voor het laatst was – voor Karin – Hart op benen

On 26 November 2013 by Carolien Geurtsen

Worlds Are Made of Paper – Ben Taylor – and Time is only Time voor Karin

So, you hit home! schreef ik net.
Als reactie op Achter de regenboog, een Blogje van Karin

Nietsvermoedend klikte ik mijn mail, jouw post, open. Een regenboog bij de eerste koffie kan nooit kwaad, dacht ik nog.
Ik ken het gevoel van wel/niet doorrijden of stoppen en foto maken. Vooral bij andere dingen, regenbogen zijn een zeldzaamheid in mijn dagdagelijkse fietsbestaan.

Soms toch stoppen en terug [doe ik ook vaak], dus ja, dacht dat je blogje daarover ging, relatief onschuldig, even lezen bij de eerste koffie, nieuwsgierig.

Zinnetje ‘ wat als alles voor het laatst was’, kwam prachtig naar binnen, als een soort zachte draaitol, en nog steeds nietsvermoedend dacht ik, dát is een mooi zinnetje, een mooie titel voor een blog. Daarna onmiddellijk denkend: o, dat wordt vast al door heel veel mensen als uitgekauwd beschouwd, als titel, maar toch, mooi zinnetje…

Zo van die gedachten…en ondertussen voelde en broedde er van alles, heel fysiek voelde ik het opkomen, druk, volte, zwellen in keel en borst, warmer worden. Achterlijk, dacht ik nog, ik heb nog geeneens mijn eerste slok koffie binnen of de rest van mijn mail gekeken en nou ben ik alweer emo – change of mood.
Terwijl ik net daarvoor op de gang liep en dacht: ik lees eigenlijk niet graag meer ik-blogjes van mensen die over hun eigen ervaringen en leven schrijven…
Terwijl ik in mijn toch korte gang liep, dacht ik ook nog, [wat kan een mens veel denken in een paar minuten] misschien moet ik daar maar even over schrijven en verder denken over dat ik aldoor zelf ook maar over ik blog. En, zo dacht ik nog, dat ik eigenlijk alleen Elja’s blogjes nog met graagte lees en die van jou, de andere me of irriteren (waarom? nog geen idee), of gewoon te veel zijn, te lang of te erg.

Die laatste drie snap ik wel, maar die ongedefinieerd irritatie blogjes, die irriteren me, met de achterliggende vraag waarom natuurlijk, ik ben ook niet dom, of ik misschien zelf ook zulke irritante blogjes schrijf en dat het te confronterend is om in die spiegel te kijken van saai zelf gedoe.

Zoals je ziet Food for Thought genoeg en mijn koffie is op, dus ik ga een nieuwe pakken… en je blogje nog een keer lezen, want mooi dat ik het laatste stukje nog geeneens gelezen heb alvoor ik aan de schrijf ging, impulse controll  is niet mijn sterkste kant.
Je word bedankt, Mooi stukje. Hits home.
Where the heart is.
Liefs C

een beetje vreemd maar wel lekker

Karin blijft me kietelen met wat ze schrijft, wat zeg ik, prikkelen zelfs. Ik lees haar heus niet elke dag en soms een paar weken niet, maar lang geleden heeft ze tijden heeft ze mijn schrijfmotor aangejaagd met haar wekelijkse thema’s #PHOT [photo on Tues- or Thisrs?day] en #WOT [Write on Thursday].

Als ik niet met Astrud Gilberto opstart, dan gaat mijn YouTube afspeel lijst “Keeping my Wits”open bij bovenstaande nummer, misschien wel de tweede die ik gebruikte voor dit projectje van 70 dagen een Vrij Geluid (VPRO opname) met schrijfsel en foto.  Tot 31 December en dan zie ik op 1 januari wel wat ik doe. To blog or not to continue.
Vandaag zou ik een nieuwe opname moeten posten als ik me aan mijn afspraken hou.
Maar dat doe ik niet.
Vandaag herhaal ik m gewoon, omdat het kan en past!

Ben Taylor performs ‘Worlds Are Made of Paper’ of his album ‘Listening’.
Nothing lasts forever zingt hij, net als een regenboog en wijzelf

Voor jou Karin!
Dank voor alle letters die je mij en onze kant op strooit.

Credits Vrije Geluiden:

Gepubliceerd op 21 okt 2013

Broadcast october 13 10.30 AM (GMT +1)
Livestream http://npo.nl/live/nederland-1
Website: http://programma.vpro.nl/vrijegeluide…

This video was recorded in Bimhuis Amsterdam for VPRO Vrije Geluiden.

Vrije Geluiden is a music program made by the Dutch public broadcast organisation VPRO.
http://www.vrijegeluiden.vpro.nl2 Responses to “Wat als alles voor het laatst was – voor Karin – Hart op benen”

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: