plant een zaadje en liefde – wat was ik blij dat het geen droom was

On 29 October 2014 by Carolien Geurtsen

en ik wakker schrok met mijn neus in een BBC programma wat aanschoot, met Jools Holland en een fiks aantal muziek corifeeen (schrijf je dat zo?). Later… with Jools Holland: Robert Plant, Counting Crows, tUnE-yArDs, Years & Years.
Ik had het vaag aangekondigd gezien, aangevinkt om op tijd op de zender te schieten en was in slaap gevallen. Om dus geweekt, eh gewekt te worden door de sound van Plant en zijn shining devils. I agree with Mrs D.

Dat lezende dacht ik, nadat ik haar antwoord gegeven had, dat  ook ik geluk had gehad, alweer. Een van mijn dagmerries van de afgelopen maanden was namelijk in één klapje weggevaagd geworden door een fijn, kort telefoongesprek, Veel al of niet imaginaire emotionele kou en een aantal misverstanden waren uit de lucht tussen mij en een geliefd persoon.

Toen dan ook diezelfde avond mijn Boeddistische Couchsurfer me tijdens het eten de vraag stelde wat ik zou willen als ik wist dat ik nog één dag te leven had, – zo’n vraag tussen twee vreemden in ene gekke setting heeft absoluut niets absurdistisch – antwoordde ik: Dat is precies wat ik vannochtend gedaan heb, dus ik moet even nadenken over het volgende van zo’n groot belang.
Yves was blij verbaasd met mijn antwoord en uitleg en boog zich weer over zijn eigen Grote Vraag, namelijk “Ga Ik Wel Of Niet Intreden Als Monnik?
Dit  in de Indiase orde waar hij de afgelopen jaren al zoveel tijd en bezigheden bij had doorgebracht, zo wist ik inmiddels sinds het uur wat we in totaal met elkaar gepraat hadden sinds zijn couch-komst, en waar hij nu voor naar Nederland was gekomen, dit om als vrijwiliger zijn tijd en energie en liefde te besteden in de Seva diensten tijdens een driedaags seminar van Amma.
Daar zaten we in een ongezellige Expo hal, ik genietend van mijn Indiase maaltijd die hij mij als bedankje had willen aanbieden, en ik dacht terug aan de dag ervoor.
Toen had ik met goede vriendin A via een opmerking van haar over diezelfde vraag nagedacht, of feitelijk was het antwoord als vanzelf gekomen.
Zij zei: Alleen jij kunt uitmaken wat voor jou belangrijk is, waar jouw prioriteiten liggen, misschien wel aan de hand van de vraag, wat zou ik nog willen, als in het aller belangrijkste wat opkomt, voordat ik dood gaat. Want toen was daar dus gelijk dat antwoord daar:  een gesprek voeren met die persoon om de misverstanden op te helderen waar mogelijk en onuitgesproken gevoelens te benoemen.

Ik ben een keer vreselijk bijna dood geweest en heb toen op de slab terwijl ik al mijn eerste verdoving gehad had voor de operatie, de chirurg bij zijn denkbeeldige lurven gegrepen en gevraagd: Het kan best zijn dat ik zo dood ga he?! Hij knikte, waarop ik hem toeschreeuwde (in mijn beleving dan, hij zei later dat ik fluisterde) als dat zo is wil je dan aan mijn man zeggen dat ik van hem hou?! En pas toen hij ja zei, had ik rust. Mijn man was op dat moment op jacht naar goed bloed voor het infuus, mijn infuus, zodat de reddende operatie ook plaats zou kunnen vinden – Want ja ander tijden en plaatsan dan voorraden bloed in het ziekenhuis, Daarover meer in Alles is Liefde, waar ik inmiddels dus nog steeds van overtuigd ben. Ik zoek zo even de link erbij. Dat zaadje werd dus wat later met succes alsnog geplant, of misschien wel in mij bedenk ik me inene. Vooruit maar, let the day begin.

Amen

Nagekomen gedachte:
Of deze derde versie nou echt hetzelfde is of misschien zelfs beter dan de eerste, ik heb werkelijk géén idee. Dat het even een staaltje volhouden was, dat weet ik wel. Wat dan het bruggetje naar Robert Plant moet zijn, of liever gezegd Led Zeppelin, dat schud ik zo uit mijn mouw. Hij en zij hebben me toen ik jong was, door menig uur heen gesleept, ik al of niet dansend door mijn dagmerries van toen, en door die langdurige emotioneel verstikkende onuitgesproken kou in de lucht heen. Dank daarvoor, en dank A voor de opmerking en omdat je nog steeds mijn vriendin bent, en dank Yves voor de herhaling van de vraag, en dank Marieke voor dit spoor!
En absolutely dank W!
Nou dat wel was weer genoeg crypto.

My quest for beauty’s Stairway to heaven  continues

ook en juist op deze 29ste oktober, een dag die een feestdag zou noeten zijn, dat 90 jaar was, een pijnlijke dag voor mij, voor de vader van mijn kind, al mijn vrienden en familie in Turkije, te pijnlijk om verder dan dit in Sad Things to be said over uit te wijden – Day of the Republic Turkey. Please be safe!

turkeys national day - keep calm

<3

Next week  in Later…..

The final show of the series is a retro-fest, with performances by Bryan Ferry, Paul Rodgers, and a cosy piano-side chat with Dave Gilmour. There will also be music from rising singer-songwriter Laura Doggett, Swedish newcomer Seinabo Sey, cult Americans the War On Drugs, and a chap who I saw live at Stamford Bridge on the weekend – not kicking a ball around, no, singing in a venue under the stadium: Afrobeats king Fuse ODG.

You can’t argue with a lineup like that. Well, you can. But as I – and Mrs D – said, that’s the whole point of Later…

Isn’t it?

Jools Holland

Clips from Later…

Led Zeppelin Wiki

 {Playlist ochtend rituelen morning rituals

Karsu Donmez – Kazim Koyuncu/Divane asik gibi, Seni sevdimLeuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: