Wat paleo en lekke luchtbedden met elkaar te maken hebben #itgwo

On 16 September 2014 by Carolien Geurtsen

Alleen van de titel van dit blog in mijn mailbox vanmorgen werd ik al blij: “Van orthopedische matrassen en andere krukken“.

Maar van de inhoud ook, dus ik schreef:

Heel erg gelachen en waarom?
Ik deed vorige week vrijwilligerswerk op Into The Great Wide Open/Vlieland. Kamperen dus, en ik had op het laatste moment een luchtbed van zolder mee gegrepen, Er flitste toen al vaag door me heen: dat is toch niet degene zónder dopje, hé ?! Maar natuurlijk was het die wel. Vorig jaar op Oerol had ik hem ook bij me en lukte het prima met een stompje potlood en daaromheen een plastic zakje, maar a) had ik dat niet bij me en b) had dat ook niet veel opgelost, zo blijkt uit het volgende.
Na aankomst moest ik nogal lang op de bagage en dus ook tent en luchtbed wachten, wat verder helemaal niet gaf, want ik had expres een wappertentje, zoals ik ze noem, meegenomen. Zo’n 3 seconden één keer wapperen en hij staat koepeltentje. De uitdaging zit m in het voor vertrek weer in elkaar draaien en in de verpakking krijgen en dat is uiteindelijk ook snel gelukt..

Maar over hard-slapen dus:. Tegen de tijd van de luchtbed opblaas actie en dat duidelijk werd dat het dopje ontbrak, was het al aardig laat en ik best wel moe en van de pomp van de buren ontbrak de juiste aansluitings-tuut voor mijn ouderwets rubberen ding. Ik heb hem toen opgeblazen zonder hulpmiddel en er een hulpstukje van een schroevendraaier met daar weer omheen een zakje ingestopt – helaas was hij na 2 uur plat maar ik sliep wonderwel op de harde ondergrond. Er was één flinke oneffenheid op heuphoogte die me ietwat parten speelde maar ik was vastbesloten om me niet te laten kisten, de volgende dag aan de slag en zo, dus ik was redelijk uitgerust. Nacht 2, 3 en 4, zal ik kort samenvatten: allemaal op de harde aarde doorgebracht en allemaal redelijk geslapen met slechts af en toe verliggen. Nacht 2 zat er een in de kampwinkel gekocht waarachtig origineel luchtbed dopje in, maar bleek er een lekje vlakbij te zitten, nacht 3 was ik te moe om het inmiddels op de kop getikte ducttape aan te brengen en het weer mondiaal op te blazen – Ik had tot half twee gewerkt en er was geen buur of pomp in de buurt, en het allerbelangrijkste ik was hondsmoe, en nacht 4 nadat ducttape zeer goed bevestigd was en pomp gevonden bleek hij alsnog leeg gelopen. Weg ermee dus. Einde luchtbed.

Into the great wide open 2014

Jeez wat een lang verhaal… allemaal omdat jij erover begint en ik tegelijk verbaasd en trots was dat ik überhaupt geslapen had op een echt leeg luchtbed – en dat 4 nachten achter elkaar, zonder geradbraakt te zijn.
Ik kon wel de absolute isolerende meerwaarde voelen van dat lege luchtbed wat kou en temperatuursverschil betrof, op de momenten dat mijn arm of been daarnaast lag, was het ronduit kil en kon ik mezelf niet meer warm houden op die plekken.
De rest ga ik ook nog eens bestuderen – heb net een enorme wortelkanaalbehandeling achter de rug waardoor ik zingend blij want pijnvrij ben, poets nu met die zoute Paradontax tandpasta, heb het wel een tijd met alleen zout gedaan maar dt vond ik rommelig – heb wel bijna chronisch ontstoken tandvlees dus alleszins de moeite waard. Kokosolie stond al op mijn verlanglijstje. En het nieuwe album van Leonard Cohen bij deze ook. Godskannone wat een mooie muziek weer!! I am so in love with that man and his work.

en Playmobil stopt met zwarte piet, en weet je wat, dat vind ik cool!Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • May 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: