weg kwijt – brieven aan Laura, heksendames

On 17 September 2014 by Carolien Geurtsen

DSC_0773_400_caroIk ben al uren aan het zoeken naar de laatste brief van Laura, om onze briefschrijfdraad weer op te pakken. Natuurlijk verdwaal ik dan in van alles en nog wat, maar ik weet zeker dat ik minstens tien keer de zoek functie van mijn mail programma heb gebruikt om de betreffende mail te vinden – en ik vertik het om het nog verder uit te stellen dus dit wordt ‘m gewoon. Even diep ademhaalt en onze foto opzoekt.

 

sisters

 

Lieve Laura,

Wat ik behalve een uur met de hand hond van de buurvrouw wandelen tijdens het verdwalen op zoek naar jouw mail deed, was bovenal mijn Sharing is Caring pagina relatief up to date brengen, en daarna op Facebook en YouTube en Songfacts.com samenvattend het volgende:

Op mijn blogs heb ik tijden, misschien wel jarenlang iedere dag een song bij de tekst en foto gezet en ben daar pas weer mee begonnen met de intentie om daar ook serieus weer mee door te gaan. Muzik zet me in beweging, ook op de meest lastige dagen.
En toen poste Fien Sahureka gisteren het volgende:

Het idee is om Facebook meer te vullen met muziek. Superidee, want ik ben razend nieuwsgierig naar wat jullie muzieksmaak is. Van sommigen weet ik het, van anderen kan ik het raden maar van velen heb ik geen idee. Dus verras me! Like dit bericht en je krijgt van mij een letter. Je kiest dan een liedje waarmee de titel/ artiest/ band met de betreffende letter begint.
Van Geert Heldens kreeg ik de letter R, van Rood. Nou … de keuze bleek reuze dus ik neem de vrijheid om een paar liedjes te delen”.

en ja, dat ‘like-te’ik natuurlijk. Die R van Rood past totaal bij haar – k zal straks de foto erbij zoeken die ik voor ogen heb als ik dat zeg.

Ze gaf me vervolgens de P van Prachtmens, dank voor het compliment, en ik pak het stokje graag op.
Op zijn Caroliens tikje ik eerst liedje en toen song with a P in en dan komt er toch een lijst naar voren…
Ik en kiezen, dat gaat niet lukken, dus ben ik lukraak begonnen om een P-laylist te maken voor Finie, die staat hieronder. Ik heb sommige eerst gespeeld/uitgeprobeerd omdat ik alleen de groep kende, andere bewust uitgekozen omdat ik ze bij een concert heb gezien of omdat ik de LP of nog later de CD had grijsgedraaid.
De keus voor hét liedje liet ik aan het lot over, ik moest er enigszins kippevel van krijgen. Dat gebeurde al bij enkelen, een tijd lang bleef de naald (natuurlijk – voor wie mij kent) bij Bruce Springsteen hangen, vervolgens, even natuurlijk, bij Annie Lennox om toch door te slaan naar haren overeind bij Private Dancer van Tina Turner dus die wordt het. De Beatles het ik er ‘gewoon’tussen gepropt trouwens.
En ja, als je liked, krijg je van mij een letter:. *Geldt dus voor Facebookers – **- behalve als je erachter zet dat je niet mee wil doen, zo ben ik dan ook wel weer, schreef ik ook nog.

Op heet gevaar af dat ik je teleurstel Laura, hoop ik dat er een paar fijne nummers voor je bijzitten.
En wil je misschien de mail nog een keer sturen? Dank je wel! Met excuus!

Liefs Carolien

Laatste keer die ik terug kan vinden schreef Laura:

Hi Carolien, 

Het klinkt alsof je een heerlijke tijd hebt gehad. Fijn he, vrijwilligeren op een festival.
Toen jij op Oerrol zat mocht ik de show stelen op de catwalk van Fantastyval (eigenlijk waren mijn mede modellen veel beter in het stelen van die show, maar dat hindert niet, het jongste model was de helft van mijn leeftijd (en dan zelfs nog een jaartje of 2 jonger), dus volledig terecht dat zij die show wist te stelen. Ik had het er niet minder leuk om. Stiekem vond ik het ook wel een compliment. Dat ik als ‘oma’ mee mocht lopen met dat jonge grut.
Ik stel me altijd zo voor dat Oerrol de Parade is, maar dan heel groot, en op een eiland. Klopt die voorstelling een beetje?Ze gaat natuurlijk nog verderMaar ja, daar heb ik dus al op geantwoord ;-(

 Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: