Whispers of love keeping my wits and Ruby once more – voor Christine

On 28 November 2013 by Carolien Geurtsen


Zó blij word ik van zo’n persoonlijk emailtje waarin ik Voornaam wordt behandeld en als Jong ingeschat, goed voor een bijzonder warm gevoel van waardering op de vroege morgen.

Opgelet: Exclusief introductie aanbod
Gefeliciteerd VOORNAAM,U bent geselecteerd om zeer goedkoop lingerie te mogen ontvangen met een waarde van € 46,90. Miriale wil u kennis laten maken met haar producten. Trendy lingerie voor de jonge vrouw! Deze hippe beugelbeha is chique, comfortabel en onzichtbaar onder je kleding.Aangezien deze aanbieding zeer beperkt leverbaar is hebben we een pakket voor u gereserveerd tot 01-12-2013. Na deze datum zal het pakket ook aan anderen aangeboden worden en is het OP=OP.

Het doet me deugd dat ik door niet-reageren ander voorname en minder voorname mensen niet ontzeg dat ze deze lieve  brief op hun virtuele doormat krijgen. Zullen ze vast net zo blij mee zijn als ikzelf. Ik ga zo weer even een rondje nieuwsbrieven afzeggen doen.

Als ik zoals nu en zelden allereerst de radio en dus  ‘zomaar’ muziek opzet in plaats van mijn overbekende YouTube afspeellijst of de grijsgedraaide CD naast me, dan probeer ik me voor te nemen het eerste nummer wat speelt echt even tot me door te laten dringen en ook vandaag is dat weer een heel grappige correlatie met mijn gedachtes daarvoor:  De Kaiser Chiefs met Ruby Ruby Ruby, terwijl ik net op Facebook de stoere brief heb gelezen die een Instawalk maatje aan Ruby Wax heeft gestuurd.

Ja ik heb het gedaan: mijn vraag gesteld aan Ruby Wax. Na een paar weken van zelfoverwinning heb ik het nu gewoon gedaan. Wie weet krijg ik antwoord.

Dear Ruby, here’s my question:
Are you going to record an audio version of your book ‘a sane new world’ as well? 
Here is why i asked this: I had a serious depression and was not able to read for over 33 months.

During the time of partial and atemporary alfabetisms my main source of information was via ‘vocal and visual media’ like video’s and audio books …

Ook schrijft C daarna aan ons:

…Informatie helpt zo maar als je niet kunt lezen hoe kom je dan aan die informatie als werkelijk NIEMAND je dat vertelt. Ze vertellen het je met de beste bedoelingen niet hoor omdat ze niet op het idee komen om je dat te vertellen. Iedereen helpt ook iets anders…
Als iemand dat ook nog kan toelichten waarom het helpt (zoals Ruby) dat geeft dat mensen [die een leerstijl hebben asl ik (de waarom mensen)] een perspectief en een handvat.

Dat herken ik onmiddellijk en  behalve een veer op haar hoed voor haar dapperheid schrijf ik ook dat:

Briljant, en actueel ook voor mij, vanaf lagere school boekverslindster toentertijd twéé boeken per dag tot Golden Notebook Doris Lessing in 24 uur uit, nu al zeker 40 maanden minimaal na vette burnout.
Luisterboeken lukken en ja, ik keek naar Ruby dr boek as a no go.
Briljant dat je t gedaan hebt, ik ben helemaal weg van Ruby, so double Bless you. For you and Others.
En als jij iets hoort, merk ik het Wel.

Liefs en groet

Terwijl Giel me na Ruby Ruby Ruby verteld wat ik net online niet verder dan de kop heb willen lezen:
Dieven stelen Sinterklaas cadeautjes van de voedselbank, krimp en bries ik weer tegelijk of afwisselend van verdriet om zoveel verlies aan GoedHeilig en woede over de actie zelf.
Dan, wanneer hij verder gaat over Bitcoins en iemand die er 7500 had (a nu 1000 iets per stuk) en zijn computer weggedaan had die dus mét ‘sleutel’en al op een digitaal kerkhof ligt. Wég nieuw verworven digi kapitaal. Onderwijl is de kop blijven hangen van een blog erover in mijn mailbox vanmorgen. Namelijk  die van Erkans Field Diary, die ik altijd wel even doorblader:

Israeli academics Dorit Ron and Adi Shamir thought they may have uncovered an intriguing link between the anonymous creator of the Bitcoin digital currency and the illicit online drug marketplace the Silk Road. But it turns out the idea was bunk.
De mail daar gezusterlijk boven van Holmes is veelbelovender:

Dear Fight for the Future Member,

[ ik weet dat ik inderdaad member ben maar voel me niet zo vechterig in deze tijden, many a good cause waar ik achter sta maar niet meer zo voorop loop als vroeger, op haar zachtst gezegd]

Have you heard about Bitcoins? We started a new project to bring them into the mainstream, and it’s really been taking off: http://BitcoinBlackFriday.com 
We like Bitcoin because it’s nearly anonymous peer-to-peer money that can speed up social change through the web. It does three things: free speech is not subject to the wrath of governments, privacy and anonymity is essential to it, and it could cut down on the excesses of the financial industry. Find out how you can help us show the world that Bitcoin is here to stay. Join our social media Thunderclap to spread the word.

maar aangezien ik al die letters niet zo goed kan verteren wacht ik tot nader orde met mij echt verdiepen in te world of Bitcoins…
Vóór ik een werkelijk Vrij Geluid ga opsnorren, laat ik nog even zachtjes tot me doordringen wat ik als eerste las toen ik vannacht wakker werd, en ja, dat is echt niet misselijk en die komt wéér binnen: Ik heb m gedeeld en schreef erboven:Vernederland

1 juli 2014 einde basisrecht op voeding en onderdak dankzij PvdA-er Klijnsma

Alle bezuinigingen op de uitkeringsgerechtigden tot nu toe zijn peanuts vergeleken bij de afbraak die per 1 juli volgend jaar wordt doorgevoerd. PvdA-er Klijnsma gaat historie schrijven door de meest asociale maatregelen sinds Colijn in te voeren.Deze maatregelen  betekenen het einde van het basisrecht van iedereen op voedsel, kleding en opvang.


Dat ga ik na mijn ontbijt nog een keer rustig doorlezen, nu eerst muziekje erbij zoeken ter vertering van al die ellende.
De radio heb ik na het nieuws inmiddels weer uitgedaan, ik wil erl weten wat er gebeurt in de wereld, ook al kan ik het niet aan, dus zappend en zo ongeveer en deels wat gedetailleerder, maar zoveel ellende…
Brainpickings Einstein
En dan vinden mensen het gek dat we in de beschaafde wereld steeds zieker worden, fysiek, emotioneel, geestelijk. Als je het mij vraagt simpelweg Een reflectie van  de verzieking om ons heen.

De afspeellijst Keeping My Wits (behorende bij 70 dagen bloggen met een Vrij Geluid uit het gelijknamige programma erbij) vanaf dag één:

——————————–
Kurt Rosenwinkel – Whispers of Love

Geupload op 29 sep 2009

Wonderful to see ,in this almost documentary footage, how Kurt can work with a, the day before written song (on piano) and play such with these friends (Aaron Parks and Ben Street (bass). At first a kind of try-out followed by the final song after some changes. This file is HD quality which may not run like that or even very well on not supported systems. Any complaints will be respected concerning technical or authoristic aspects. Comment if you’d like toLeuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: