Wolven en Sockey zalm – Canada 5

On 5 July 2017 by Carolien Geurtsen

 Ik kijk een maand lang terug en schrijf over mijn avontuurlijke reis naar Canada en heel onverwachts ook naar Standing Rock in Noord Dakota voor de premíere van More Than a Pipeline, een documentaire waar mijn zoon de muziek onder gezet heeft. En die Sockey Zalm? Die heb ik daar ontdekt, en is mijn red thread geworden voor deze serie, mét een knipoog 😉 Vandaag over Donderdag 18 mei  – Wolven en Stockey zalm – dus Canada deel 5.

 

Het is echt niet slim om een dag over te slaan met schrijven (gisteren althans niet over Canada maar ipv een oud conceptje gepost). Bijna onmiddellijk zakt dan, bij mij in ieder geval, de prangende innerlijke drang van het schrijven zélf wat verder weg en dat terwijl het me zó goed doet. Deels is het een gevolg van dat ik het schrijven in de dagen hiervoor aan de middag overliet, ‘s ochtends ben ik gewoon fruitiger, en deels ook omdat ik aan het knutselen was met de WordPress-site waar dit blog op gehost is, én ik was druk met een foto App installeren. Zie hopelijk hieronder. Dank Elja Daae voor de tip over Cyclone Slider  en Martha voor de clean up tips van oude concepten (hence die post van gisteren ;-). Kortom Work in Progress om dit blog sneller laadbaar en overzichtelijker te maken. Ik heb er meer dan een jaar niets aan gedaan dus het heeft wel wat onderhoud nodig. Maandagavond nam ik voor het eerst sinds ook alweer een jaar deel aan de bloggers-chat op Twitter, @Blogpraat, en dat was heel fijn.

Een van mijn trouwste lezeressen vond de post van eergisteren te lang. Kan ik me goed voorstellen, ik was weer best uit de bocht gevlogen. Ze adviseerde me om zo een lange post in twee te knippen. Vind ik een goeie tip, tegelijk wil ik ook gewoon leren om, in ieder geval op dit blog, onder de 1000 woorden te blijven, preferably rond de 900 of korter. En daar ga ik me vandaag aan proberen te houden door de 18e heel summier te beschrijven en me even extra aan de foto’s te wijden van die dag, dus misschien wel foto’s met onderschrift, we zullen zien.

‘sochtends
weer een heerlijke koffie op het balkon bij de huiskamer van Patty. Ze zet de pot de avond ervoor al klaar en zij of ik drukt de knop in en hopla. Ze komt er al gauw bijzitten (op het balkon) en verteld nog eens over de op handen zijnde Walk 4 the Salish Sea, een vierdaagse wandeling van Victoria naar de het terrein van Kinder Morgan in Vancouver. De Raging Grannies zullen zowel bij de aftrap als op de ferry naar Vancouver, dat zal de tweede dag zijn, als op de vierde dag bij de aankomst van de, ja ja, activisten zijn, een wandeltocht van Canadese en Amerikaanse Water Protectors die oproepen om de Kinder Morgan Pipeline géén doorgang te laten vinden.

Dan wandel ik naar de Oakbey Marina, zowel een verkenning van de directe omgeving als even de organic supermarkt bezoeken om de zalm (eindelijk) te checken die ik later op de dag wil kopen om ons een heerlijke maaltijd te bereiden. Mijn voornemen waarmaken om bij iedere host minimaal één keer lekker en uitgebreid te koken als dank je wel.

”s avonds zal ik op Patty’s uitnodiging, want ze is echt een actieve activiste, meegaan naar een Palestine Divided, inderdaad over Israël versus Palestina. Het zal een boeiende avond worden. Ik stuur AJ een Appje voor de wie weet vind hij dat ook interessant.

Hieronder mijn aantekeningen voor wat er allemaal in deze post had gemoeten, wie weet maak ik dat nog af – nu eerst de wolven foto opzoeken anders moet ik de titel ook nog veranderen. And then let the dog out – priorities first. En voor wie de mitchmatch van NL en Engels irritant vinden: that’s me, so the rest is your choice.

Anders komen de wolven later op de dag – toch gelukt, maar rest van de foto’s moeten wachten, want Pascha móet er echt uit nu

Wolven Haynes Park Victoria BC Canada 5

_______________

1. balkon foto huiskamer uitzicht

Wandelingetje ter verkenning van de directe omgeving in Oakbay plus Marina. Het dubbele van gisternacht geslapen, namelijk 7 uur. Top!

Supermarkt laten aanwijzen met goede vis als alternatief voor de vismarkt downtown.

1. foto vitrines prijzen Supermarkt -gristos wat is de yogurt duur hier

De ontdekking van de Sockey zalm, scouten van de maaltijd, teruglopen en ver omlopen, zeg maar verdwalen in je eigen wijk – en de magie van de inlegzool van de podotherapeut – geen pijn #hielspoor
Oakbey Marina’s

2. baai wolven foto – feature 800 en 600

l

3 ‘s avonds naar Palestine Divided – foto?

4 Man op fiets met postauto – zeau grappig die kaaklijn
5 Eekhoorns op straat all over the place – nuisance voor de bewoners net als de herten – unbelievable

Patty verteld over de Walk 4 the Salish Sea waar zij ook zal gaan zingen met de grannies en de nieuwsgierigheid groeit, Mile Zero zal het vertrekpunt zijn, en het idee om daar bij te zijn en misschien wel mee te lopen ontstaatLeuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • June 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: