Wrange Parades en gelukkig Ellen

On 31 July 2015 by Carolien Geurtsen

Ik ben daar niet goed in, omgaan met rottigheid in de wereld, en dat is een understatement. Een kort blogje over de parade in Utrecht willen schrijven met een of twee leuke foto’s van de mini reunie van Oerol vrijwilligers zoals we dat nu al een paar jaar doen, om thuisgekomen te lezen/horen dat er een orthodoxe gek met een mes heeft lopen zwaaien in de Gay Pride in Israël. Hij was net drie weken vrij uit de gevangenis omdat hij dat 12 jaar geleden ook al eens heeft gedaan, en vanmorgen dan het babytje wat in een door andere gekken aangestoken brand omgekomen is op de Westelijke Jordaanoever, ook al zo ver weg, tegelijk onder mijn huid.
Dus om maar niet te spreken van alle akeligheid dicht bij huis die het huis en mijn lijf binnenstroomt zodra ik dat toelaat, met voorop mijn netvlies de beelden die ontucht met minderjarige meisjes bij mij oproept.

Ik vermoed zelf niet dat ik daar dit leven nog beter/goed in wordt, filteren van en omgaan met de ellende van de wereld, dichtbij of veraf. Zeker niet als ik vannacht wakker wordt met/door ritmestoornissen en me afvraag (als ze over zijn, daarvoor was ik gewoon bang) waardoor dit nu weer veroorzaakt is en of er wel of niet een verband is met wat ik me emotioneel allemaal aantrek. Ik kijk niet voor niets al maanden geen tv meer en las tot voor een week amper meer kranten. Mijn oppashuis met volop media toevloed bekomt me niet voor de volle 100% zoveel is wel duidelijk. Hoogste tijd om wat knoppen om te draaien en kranten ongelezen weg te leggen. Niet echt makkelijk. Koppen die verhalen wat er in Turkije onder het mom van IS bestrijding allemaal uitgehaald en zowel daar als door Turken hier goedgepraat wordt uit PKK haat, omdat het kwartje weigert te vallen dat niet alle Koerden terroristen zijn en velen voor de hele wereld de hete kolen uit het IS vuur gehaald hebben, die koppen scheeuwen om mijn aandacht.

Zo kijken of ik het een en ander onder de douche van me af kan spoelen, ik hoop het. Zoon komt zo langs, echt leuk. En de parade in Utrecht was dat óók, echt leuk. Een weerzien in zo’n fijne omgeving kan eigenlijk niet stuk. Friendship and pleasure, food for the soul.

Meest bijkletsen en zoals bijna ieder jaar voor de vorm én omdat het kan, één voorstelling zien. Ik zag Ellen ten Damme in een zuurstokroze gewaad over het terrein schrijden en riep uit naar mijn tafelgenoten: Ïs Ellen ten Damme ook van de partij? Het programma kijk ik namelijk nooit echt in, ik hou van wat me toevalt. Zo ook deze keer. Want toen dat beaamd werd zijn we onmiddelijk kaartjes gaan kopen voor de eerste voorstelling, “Alles Draait”, met veel nieuwe fijne liedjes en sommige oude vertrouwde. En met Arie.

Ik stop. 500 woorden. (*een uur later komen er een tweet en een los zinnetje bij, dus toch weer over target).

Hopelijk morgen alleen maar leuke gekke dingen en geen gruwels op Gay Prides en andere Parades, en dat hartje van mij….kalm aan jij!2 Responses to “Wrange Parades en gelukkig Ellen”

 • Goeiemorgen Carolien,
  In 500 woorden je hart laten spreken, dat kun jij als geen ander. Zelfs als dat hart de nacht ervoor wat haperend lijkt terug te praten, zet jij ‘s ochtends alles in een invoelend perspectief. Aan de deur van een soms harteloze wereld blijven kloppen, dat doe jij indrukwekkend goed. Ieders angst vertaald in woorden. Steeds op zoek naar de balans. Het ritme. s’ Nachts en overdag. Met heel je hart. Dank daarvoor.

  • Jeez Geert, goeiemorgen, wat een snelle, indringende en lieve reactie. Hartspringels van plezier nu.
   Heb er net nog wel een tweet en los zinnetje bijgemetseld dus nu ‘well over 500 (28 geloof ik – maar het is ook een oefening om wat bondiger te schrijven –
   echt bedankt voor je opsteker in voor mij ook zeer aansprekende woorden

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: