zintuigelijk genot – inhaalslagen in ontspannen

On 5 November 2012 by Carolien Geurtsen
Gallery Shirdak Amsterdam

kleurexplosies bij Shirdak Amsterdam

Mijn TV is alweer twee weken kapot en dat bevalt tot nog toe prima. Af en toe een DVDtje of Uitzending Gemist kijken ter verstrooing was tot afgelopen vrijdagavond genoeg.
Toen wilde ik me ineens vol overgave storten in een marathon van series achter elkaar kijken zoals ik dat vruggah ook wel deed.
Lid worden van de bieb stond al sinds januari 2012 op de agenda en toen in augustus eindelijk de Upas (gemeentelijke kortingskaart = 75% minder costa) arriveerde, moest het nog even duren voordat ook de laatste stap gezet was.
Nu, op vrijdagavond om zes uur, was het moment dan toch daar. Gedachten verzetten was het motto en de steenworp afstand tot de bibliotheek bleek inene overbrugbaar.
Eén uur later kwam ik daar de deur weer uit met de gratis Donkere Kamers van Damocles als enige (bonus) boek en met de volgende stapel films en luisterboeken:

Flash Forward – The series – 6 DVD’s
The Darjeeling Limited- movie
The bubble – movie
Best of BBC Detectives deel 12 – 5 DVDs
The passion of Ayn Rand – over een fascinerende vrouw
Serie 8 van Silent Witness – 4 DVDs
en de hoorspelen van Bommel deel III – 8 CD’s
Connie Palmen leest De Wetten – luisterboek
en het hoorspel uit mijn jeugd (radio dus) Paul Vlaanderen en het mysterie van de verzonnen dood

Tot nu toe heb ik genoten van alle Flash Forwards, een serie waar ik af en toe wel een flard van mee gekregen had, maar tot nog toe te ongeduldig om daar wekelijks voor te gaan zitten.  Heerlijk om om 7 uur ‘s avonds op de bank met een Döner erbij te beginnen en tot ongeveer 11 uur in bed door te kijken, en de avond daarop weer, en de avond daarop weer. 15,5 uur later kijk ik nog wat bonus materiaal en interviews met de acteurs.
Iedereen die houdt van spannende en realistische semi-science fiction met een verbazingwekkend knappe verhaal-lijn zal het verhaal ongetwijfelt al lang kennen en zelf ook gezien hebben. Zeer de moeite waard.

Daaromheen heb ik vooral van mijn nieuwe Goede Slapen genoten. Mijn zenuwen varen er zeer wel bij.
Samen met de Schrijftafel op de zaterdagochtend en vervolgens met een vriendin door Amsterdam slenteren, ook al regende het af en toe en deden de voeten pijn, maakten het tot een ongekend ouderwets ontspannen weekend.

Ik weet dat slaap inhalen niet bestaat, maar het is wel lekker



One Response to “zintuigelijk genot – inhaalslagen in ontspannen”

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • February 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: