Zomerkrengen of gasten

On 7 July 2012 by Carolien Geurtsen

bike stolen... something has to materialize soon...Ook ik moet er aan geloven, of liever gezegd mijn blog.
Zelfs al ga ik niet weg, wat zeg ik, dat heeft er niet eens zoveel mee te maken want als ik wel weg ga, schrijf ik over het algemeen door, maar mijn hele systeem zegt nu Ho!
De Pauzeknop vinden voor alle dagdagelijkse dingen, om ge- of herboren te laten worden wat wil en om te laten versterven wat klaar is of niet meer kan.
Dus de komende periode alhier juweeltjes of krengen uit het verleden, gedichten uit het heden, vrij-schrijfoefeningen van toen en ooit, met misschien af en toe een actuele oprisping. En vooral ook veel wonderlijke inspiratie.

Ik beschouw zelf, meer nog dan hiervoor, dit blog als mijn speeltuin, en wens jou de jouwe, waar je je ook bevind deze zomer.
Mocht je komen, veel leesplezier en mocht je gaan, een hele goeie vakantie!

PS: Gisteren zag ik dit filmpje, echt superleuk. Een man die als jongen zijn oudere zelf interviewde, en de man die dat filmpje jaren later vond en  ingemonteerd heeft in een filmpje mét interactie op zijn jongere zelf.
Snap je het nog? Kijken dan!

 

PSPS – hoe krijgt het universum het voor elkaar. Nú op Nl 1 leest Komrij bij Pauw zijn gedicht voor. Bizar!

 

Contragewicht

Er is een land dat ik met pijn verliet,
Er is een land dat ik met pijn bewoon.
Eeen derde land daartussen is er niet.
Mijn leven volgt een zonderling patroon:

Want waar ik heenga voel ik me niet thuis
En waar ik thuis ben wil ik telkens weg.
De grens wordt smal tussen geluk en kruis.
Steeds minder denk ik wat ik hardop zeg.

Ik heb, om aan dit noodlot te ontkomen,
Een derde land verzonnen in mijn hoofd.
Een land vertrouwd met leugens en fantomen.

Aan diepgewortelde bomen
Hangen honkvast de loden trossen ooft
Van al mijn vederlicht geworden dromen.

Gerrit Komrij [1944-2012]
uit Luchtspiegelingen / De Bezige Bij


en PSPSPS:

iedere dag komt er hoe dan ook zo’n gek krantje uit, eentje meer in t algemeen: ‘Delight, a (usually) pleasant New (s) Itch’

Delight ~> A pleasant New (s) itch

Your daily little or big optimistic Medicine in a world which often looks lost from the standard media point of view ~> in short: (mainly) positive news to add a little more fun, pleasure and beauty to life.
You can add to “Delight ~> a Pleasant New (s) Itch” if you tweet your links to articles, pictures or vids, including the hashtag #itchdelight
Soul_in_Charge


en eentje meer in het bijzonder, namelijk ‘Turkish Delight’:

So many negative publicity about Turkey in the media, some of it right, some of it wrong, a lot due to ignorance. Without wanting to cover up what could be improved, we love to share our love of the kindness, beauty and wonderful Turkey as we know it. If you want to add some yourself, add #turkishdelight and enjoy.
Soul_in_Charge

en ja, goed gelukt, zoals ik me had voorgenomen, ‘n kort blogje vandaag.



2 Responses to “Zomerkrengen of gasten”

 • Mooi gedicht!!! Hoe herkenbaar… Wist je dat ze kinderen die tussen twee (of meerdere) culturen opgroeien, Third Culture Kids noemen? Omdat ze als het ware een derde, gezamenlijke cultuur vormen waarbinnen iedereen binnen meerdere culturen ‘hangt’. Een derde land. Hoeft niet per se te zijn dat ze in een ander land opgroeien dan het thuisland van hun ouders, kan ook zijn dat ze ouders uit twee culturen hebben bijvoorbeeld. Google maar eens “third culture kids”.

  • Carolien Geurtsen

   Mooi weetje weer Elja, bedankt want nee dat wist ik niet. Dat derde land vind ik eenb erg mooie metafoor. Ik woon in ‘niemandsland’ of ‘tussenland’ noem ik het ook wel eens. Ik ga er zeker op googlen.
   Thnx.

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: