Zo’n dag met een randje

On 26 October 2012 by Carolien Geurtsen


05.15 wakker, lekker geslapen en de dag wil van geen wijken weten. Dus hopla.
Straks komt goeie vriendin A en b) er mag nog wel een en ander opgeruimd worden voor ik met een gerust gemoed de voordeur ga opendoen. De kaduuke televisie staat klaar voor het geval ze het halen zal om vóór elven te arriveren. Dan kunnen we even naar de stort om de begrafenis te regelen.
Gister heb ik met veel plezier een Facebook pagina helpen aanmaken voor mijn zangdocente Astrid Bleijs en als het even kan zal ik een filmpje voor haar op youtube en de pagina zetten. Beloofd is beloofd én spannend of het lukt.
Helaas pindakaas was de paal voor het voetgangersgebied zelfs al vóór elf uur omhoog, dus we zullen het nog even met elkaars gezelschap moeten doen, grote puist in de gang en ik.  En aangezien A haar fiets in de auto heeft staan, besluiten we per vaarrad naar de voedselbank en de kringloopwinkel te gaan, om de wekelijkse goede gaven op te halen én om een kapstok te zoeken voor de kleine smalle gang.
Het zal tijd worden.
Maar dat geldt voor zoveel en het is zaak om de druk buiten de energiedeur te houden en te doen wat er wel kan. Er ligt wel een tijdsdruk op de gang leegruimen en keukenkasten verplaatsten omdat zondag schoonbroer de vaatwasser gekregen van neef en nicht aan komt sluiten.  De intentie is om vandaag te doen wat er kan en de rest morgen af te maken.
Net zoals het mijzelf iedere keer weer goed doet hoe enorm aardig de mensen bij de voedselbank zijn, valt dat ook vriendin op, ook zij is helemaal perplex van hoe die mensen met grote vanzelfsprekendheid in staat zijn om je volkomen welkom te doen voelen en op je gemak te stellen als je dat nodig hebt. Dat helpt heel erg mee bij eventuele schaamtegevoelens, waar ik gelukkig echt bijna helemaal overheen ben. Hoe dan ook, het is niet mijn hobby, dus echt hartverwarmend.
Het is heerlijk om zo samen op te fietsen, de boodschappen op te bergen, een kop thee te drinken en dan nog even langs te gaan bij de tweede kringloopwinkel die het dorp rijk is. Twee aardige knullen halen werkelijk overal kapstokken vandaan en uiterst tevreden binden we het houten buitje achterop mijn fiets.

De kermis voor de deur is begonnen en zoon – die zelf behoorlijk van wanten weet met harde muziek draaien – vraagt: Heb je daar geen last van, van die herrie?
Nog niet
, zeg ik, misschien vanavond, dan ben ik moe en vallen de rest van de omgevingsgeluiden weg, dus dik kans, maar dan zet ik wel een koptelefoon op.
Stipt om tien uur is het immers klaar, dus dat is goed te overzien.

Weekend huis voor me alleen, heerlijk. Beide vriendinnen A vinden dat ik er een stuk beter uitziet, van de week zei de andere: je ziet er uitgedeukter uit. Dat vind ik pas een leuke omschrijving van de voortschrijdende besserung.
Ook het filmpje youtuben is gelukt, en Muziek raakt je kern staat als een huis.
Morgen rommelen en vooral lui lezen in Infominderen want die recensie mag ook wel eens online.
Zelfs het doorplaatsen van dit blog naar De Hobbyblogger gaat, mede dankzij het geduld van @BerendQuest, eindelijk vlekkeloos, wat wil een mens nog meer. Ik  alleen even een hapje eten en dan onderuit, naar ik nu al in de gaten heb, mét koptelefoon. Muziek raakt je kern in meerdere opzichten 😉5 Responses to “Zo’n dag met een randje”

Trackbacks & Pings

 • De Hobby Blogger – Zo’n dag met een randje says:

  […] Zo’n dag met een randje Verstuurd in bloggen, Muziek, Persoonlijk – Label(s) gezondheid, Houten, kermis, Kringloopwinkel, Muziek raakt je kern, Voedselbank, vriendschap, weekend Twitter • Facebook • Delicious • StumbleUpon • Email ← Nog geen commentaren Annuleer Reactie […]

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: