Zonnegeur en Mannetraan (deur 42) samen door de smalste deur

On 23 August 2011 by caroliengeurtsen

80 deuren verder - 42 Heal de World
Niets zo heerlijk als samen door de smalste deur te kunnen. Mogelijk alleen samen in een eenpersoonsbed als je smoorverliefd een “voor de eerste keer  geluk op de vierkante meter” beleeft.
Niets zo vreselijk als geen minuut in één ruimte kunnen zijn met je geliefden, hoe groot en mooi ook.  Er is, denk ik, geen groter leed dan niet onder één dak, door één deur, bijna niet in één leven te kunnen zijn met je naaste bloedverwanten zonder elkaar het ongeluk in te wensen. Of  je nou nog voelt dat je van elkaar houdt of dat het alleen nog maar als haat door je aderen zindert.
Om daar getuige van te zijn is hartverscheurend.

OnderwegThuisrit

Daarbij vergeleken is mijn realiteit een peuleschil. Ook al is een milde kibbelpartij in de auto nooit leuk, zeker niet op de terugweg van het inhalen van de bruinverbrande en vermoeide enige zoon. Maar in bovenstaand perspectief is het gemakkelijk te verteren.
Het onderwerp waar het over ging is belangrijker, want veroorzaakt het in ons geval slechts lichte ergernis aan opa’s kant, in minstens één gezin wat ik ken, drijft het de moeder tot wanhoop omdat geen gesprek met haar kind mogelijk is zonder dat die zit te msn-nen of een gesprek voert op Facebook.
Zij kan haar kind niet meer bereiken, is volkomen uitgeput en dreigt de telefoon af te pakken en uit huis te gooien. Wees me te goede, dit was niet de reden, maar de aanleiding in een lange reeks van gebeurtenissen.
Haar kind voelt zich onbegrepen, de enige mogelijkheid tot contact lijkt nog die telefoon, die verbinding met vrienden via dat on-lijntje wat Internet heet. Ook deze jongvolwassene gaat over de rooie, kan niet meer en loopt, wil en moet gisteren nog het huis uit.

Aisha Hunkar

Het viel niet mee de voordelen van Social Media uit te leggen aan iemand die het alleen maar van de zijlijn kent, één keer heeft meegelezen op Twitter hoe iemand de wereld de samenstelling van zijn lunch verkondigde, en het werkelijk van de zotte vond.
Terecht? Binnen de ene werkelijkheid absoluut wel en binnen een andere absoluut niet. En alles daartussen bestaat ook.
Het beste voorbeeld van levenskwaliteit verbeterende functie van Twitter dat ik kon geven aan mijn vader was dat van Aisha Hunkar, die haar laatste Earth Year bijna constant aan bed gekluistert zó de wereld in kon,  de wereld op bezoek kreeg, zoveel meer vriendschap, liefde, lol, ondersteuning en uitlaatklep heeft gevonden en beleeft, als zonder Twitter onmogelijk was geweest.  Ikzelf heb Aisha door Twitter persoonlijk leren kennen en ben o zo blij dat ik over haar tweets struikelde in mijn “Tijmlijn’. Daarnaast is zij een voortdurende inspiratiebron en rolmodel geweest (en nog, zegt ze ook zelf ;-)) voor velen: Website AishaAisha Hunkar Tribute.

Michael’s Mania

Was ik voor Michaels dood al af en toe te vinden op Twitter, die nacht ‘zag’ ik voor de eerste keer wat Twitter Power als nieuwsverspreider vermag. Mijn nicht tweette mij: volgens mij is MJ dood. Het nieuws noch CNN gaf veel details maar op Twitter spoten de berichten het beeldscherm uit. Nu.nl“Het bericht werd tussen 12 uur ´s nachts en 1 uur ´s nachts al 125.000 keer gelezen, ongebruikelijk veel op dit tijdstip. Twittermania” was geboren

Egypte en verder

Wat Twitter met name heeft betekent voor de revolutie in Egypte en de ontwikkelingen sindsdien zijn voor mensen die vertrouwt met het medium zijn erkende history. Voor veel mensen is het middel to zakendoen, daarmee is al of niet succesvol reclame maken voor goede of slechte zaken  ook Twitter eigen. Het is net de echte wereld.  Wat vaak het meest tot de verbeelding spreekt voor niet-twitteraars zijn harde cijfers of zachte edoch krachige steun. De ouders van Madelief weten daar alles van. Ja, er zijn ook stalkers, geldkloppers en onheilsprofeten, zoals overal on- en off-line. En ja, ook hier kun je aan verslaafd raken. Maar verslaving is altijd een symptoom, en het middel is nooit de oorzaak. Ik zei tegen mijn vader in de auto: Werkelijk alles heeft zijn voordeel en nadeel, zo ook Internet. Het ís óók de echte wereld, dacht ik zachtop.

Equinox of Aquinox

Mensen maken er hun beroep van, Sociale Media, zijn er verslaafd aan en/of zweren het af.
En ja, hoe daar als ouders of oudere mee om te gaan?
Als je je kind wil begrijpen, zul je je erin moeten verdiepen op de een of andere manier. Ik dank mijn eigenwijsheid nog steeds toen ik in 98, mijn kind was toen 5 jaar oud, een opleiding Internet SpecialistWebdesign ging doen. Absoluut ook om mijnbrood in te gaan verdienen maar vooral om mijn kind toch in ieder geval tien jaar bij te kunnen houden. Vooruitziende blik, want aldus geschiedde. na zijn vakantie in Turkije zijn inene Master Music Production en Aquinox.nl een feit. Hij ligt nu heel ver voor.

En waar een meerderjarige jongvolwassene wel terecht kan als eigen leed de schuld van de wereld lijkt te zijn?
Wiens handen zijn dan uitnodigender, die in het haar van de hulpverlener of die van de spetter in de bar die al of nit met bijbedoelingen aandacht geeft. Wie het weet mag het zeggen.
Ik bof, mijn zoon vraagt of ik nog thee wil.

Be careful outthere!

Opgedragen aan alle ouders en kinderen, en speciaal jullie!

80 dagen lang een andere deur om open te doen, tegen te trappen, mijn neus tegen te stoten of aan voorbij te gaan. 80 deuren totdat die ene op 1 oktober voor de laatste keer dichtvalt. Met beeld en geluid. Hier begon het: Open Deuren: Limit to your love

Alle muziek is te vinden op de Playlist “80 deuren verder”

Ik vind het erg leuk om feedback te krijgen!3 Responses to “Zonnegeur en Mannetraan (deur 42) samen door de smalste deur”

 • Zo bijzonder dat stuk over Aisha, gelukkig heb ik haar ook leren kennen en ben een middag bij haar geweest. Zelden zo’n bijzondere sterke vrouw gezien, ze wist dat ze zou sterven maar haalde alles uit haar leven. Vond het een eer om haar te leren kennen. (*_*)

 • Julien

  Jemig. Je weet ook wel de deur naar mijn ziel te vinden. Ik moest na lezing echt effe ademhalen. Kus!

  • Mooi Julien, dank je wel dat je het deelt ook!

   Heftige zieleroerselen door een smalle deur komen aan de reacties vandaag te horen ook heftiger aan.
   Goede nacht!

Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: