Zussen Ontmantelen

On 25 March 2017 by Carolien Geurtsen

Carolien in IJsland © John ÖzgüçStel je voor, een Belgische ijscoboer, ijscoman,  die zo vanaf Maart tot Oktober elke dag Nederland in rijdt, al tientallen jaren. Zó lang ik me kan herinneren namen mijn ouders dan, zó tegen de avond, regelmatig een ijsje bij hem, als zijn busje voor de deur stopte, een wafel, twee of soms drie bolletjes, mét slagroom.

Toen mijn ouders in 2006 naar Terwijde verhuisden, toen nog een wijk in aanbouw (deel van of aanschurkend tegen Leidserijn, Utrecht), vertelde mijn vader dat aan de ijscoman, met hun nieuwe adres erbij. “Mocht je Terwijde erbij gaan doen, we hopen het wél, kom ons dan opzoeken”. En zó namen ze afscheid.

Eergisteren, het huis van mijn ouders uitruimend met mijn zus en zwager, stopte er een busje voor de deur en klonk de vertrouwde bel. Mijn zus en ik keken elkaar aan en liepen naar buiten, wetend zonder woorden dat we hem zelf wilden vertellen dat nu ook mijn vader overleden is. Hij zei, ik dacht het al. Ik heb hem al zo lang niet gezien.

Leunend op de rand van het raam van zijn busje, praatten we wat, herinneringen die misschien wel dertig jaar omvatten, en hij vertelde hoe hij, toen hij de eerste keer naar Terwijde reed, het adres van mijn ouders had opgezocht, en dat het de eerste en misschien wel de enige straatnaam was die hij er kende. En ja, zus en ik namen een ijsje, zus vroeg naar de smaken die vaders meestal nam, en ook dát wist hij precies te vertellen. We gaven de ijscoman een hand ten afscheid, hielden met de andere onze wafels vast, mét mokka, citroen en slagroom en liepen langzaam naar binnen.

Het huis is bijna leeg, over een paar dagen alweer een deur definitief dicht.

 *Ik schreef bovenstaande voor de helft vanmorgen heel vroeg, zo rond 4.44 uur in een privacy setting op Facebook, en dat in bed op mijn telefoontje, alleen voor mijzelf, om m vandaag hierheen te kunnen kopiëren, ja zo klunzig deed ik dat.
En door ene copy/paste staat ook onderstaande erop. Zal wel zeer vervuilend zijn in de html, dus even kijken of ik het laat staan, anders alleen de link.

Ondertussen zingt Christina Branco op TV een saudade in Made in Europe, en de Belgische presentator zegt”Het wordt tijd dat mijn vader nog eens sterft, dan zal het huilen wel lukken”, en wrijft uiensap in zijn ogen omdat hij vindt dat hij bij een saudade moet huilen, exact NU ik dit schrijf.
Bizar gegeven synchronicity. Ik ga dit posten en verder kijken. Nog nooit eerder gezien maar op mijn lijf geschreven en in mijn hart geraakt. De Made in Europe aflevering, over verlangen, waar ik het over heb, vind je hier

Zussen

zussen

Gisteren hebben zus en ik een fles Rosé opengetrokken en soldaat gemaakt.
Een fles die ik zo ongeveer een jaar geleden aan haar in bewaring gegeven heb, voor een rustig zussen moment.
Dus ja, we hebben het in die tussentijd te druk gehad om even te gaan zitten, behalve de laatste weken een symbolisch advocaatje als we samen in het huis van onze ouders bezig geweest zijn.
De tweede fles is bijna op. Het wordt tijd.Nawoord:
Dank je wel Linda, voor het helpen herinneren dat ik schrijven om te bloggen niet alleen leuk vind, maar het me ook echt energie geeft en ik inderdaad nog eens herinneringen maak, door ze op te schrijven. Je bent ene schat. En dank je wel JJ voor de heerlijke prachtige kaarten.
Ik koester.
Carolien Geurtsen heeft de video van Art, Craft & Architecture gedeeld.
 Genieten én…
 

Haunting Driftwood Sculptures by Japanese Artist Nagato Iwasaki
The Japan-based artist creates incredible driftwood sculptures. Each of his human-shaped figures

Meer weergeven

Op Facebook tijdens slaapvrije uurtjes…

 1. foto van Carolien Geurtsen.
  foto van Carolien Geurtsen.
  foto van Carolien Geurtsen.
  foto van Carolien Geurtsen.
  foto van Carolien Geurtsen.

   

 2.  

  Ibolya Moor
  10 nieuwe berichten

  Olivier Blanchard
  10 nieuwe berichten

  Anoushka Rood
  10 nieuwe berichten

  Gini van Bruggen
  10 nieuwe berichten

  Jolanda Kirpensteijn
  10 nieuwe berichten

  Andy Kleinmoedg
  10 nieuwe berichten

  Rosario van Amerongen
  1 nieuw bericht

  Esraa Hawarri

  Peer Hally
  4 nieuwe berichten


Leuk om te horen wat jij er van vind. Alvast bedankt!

 • July 2019
  M T W T F S S
  « Jul    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscribe to Blog via Email

  Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: